VoIP volání

VoIP volání

Pro to, aby mohli hlasově zdarma spolu lidé komunikovat, mají na internetu více možností, ovšem to když oba používají v prvé řadě počítač a mají to stejné programové vybavení, například Skype. Jednodušší to je samozřejmě, stačí-li SMS zdarma. Ale když je potřeba volat na běžné mobily nebo klasické telefonní linky, je možností méně, dá se vlastně říci, že zřejmě jediné, a to VoIP volání.

Zkratka VoIP je utvořena z názvu protokolu, který volání přes internet umožňuje. K jeho použití je potřeba, aby si uživatel zřídit uživatelský účet a tak získá po registraci vlastní telefonní číslo. Hlas se pak přenáší jako digitální data po síti internetu. Všechny hovory jsou v rámci VoIP sítě zdarma a také neplatí, jako u mobilních operátorů, služba „volné minuty“, které by se odečítaly z nějaké konstanty v závislosti na výši a druhu paušálu.

K volání nemusíme mít ani počítač, lze použít VoIP telefon, který se připojí na internetový kabel, v tomto případě ani VoIP linku nerozeznáte od klasické pevné linky a hovor také nepotřebuje žádný počítačový program. VoIP volání lze používat i v mobilu, kde je potřeba mít tzv. SIP klienta, který dokáže používat datových přenosů pro volání, takže opět nejde o využívání kteréhokoliv mobilního operátora, ale opět jen internet.

Telefonovat pomocí VoIP linek lze nejen se stanicemi, které využívají VoIP síť, ale také i na přístroje v běžné mobilní sítí i na linky pevné linky, dokonce jde za velmi výhodných podmínek volat i do zahraničí. Samozřejmě tím, že po registraci má uživatel své vlastní telefonní číslo, lze se dovolat i na jeho přístroj, takže se dá i použít jako oficiální telefonní spojení firmy nebo společnosti.

větší společnosti si mohou v rámci firmy pořídit také více VoIP telefonů, takže ani jejich vnitřní komunikace je nebude stát žádné finance, jedině paušál, kterým jsou připojeni k internetu.

Designed by: search engine optimization company | Thanks to seo service, seo companies and internet marketing company